Ønskeliste til julenissen

I desember skriver mange barn ønskelister til julenissen og fantaserer om hva som kan være i julegavene under juletreet. Siden det er en tid for ønsker, har vi laget en DUoID ønskeliste:

Vi ønsker oss at alle digitale emner har:

  • digitale læringsressurser som er enkle å ta til seg og anvende
  • dokumenter, bilder og tekster som er universelt utformet
  • Det interkulturelle perspektivet innlemmet i undervisningen

Men om det er sånn at julenissen ikke riktig har tid å løse dette for oss, så vil vi gi tips på hva du kan gjøre selv.

Sjekk hvilke ressurser læringsplattformen du bruker har. Ofte finnes det mer ressurser i læringsplattformen enn hva vi anvender. Snakk med andre lærer og sjekk på nett for å finne gode eksempler på hvordan studentaktiv læring kan fremmes med de digitale verktøy som allerede finnes i plattformen. Ta gjerne et digitalt kurs for å inspirere deg! Kanskje finner du noe som passer deg her, www.edx.org eller www.coursera.org .

Teste hva du kan om universell utforming og om de lysebildsfremvisninger du gjør er universelt utformet. Ta en av dine presentasjoner og sjekk presentasjonen i forhold til universell utforming gjennom å følge UU-tilsynets tips, https://www.uutilsynet.no/wcag-standarden/powerpoint/229 . På UU-tilsynets side finner du og andre gode tips om universell utforming.

Tenk over juletematikken i blogginnlegget – hvordan fungerer den egentlig? Interkulturell kompetanse er evnen til å fungere effektivt på tvers av kulturer, til å tenke og handle hensiktsmessig, og til å kommunisere og jobbe med mennesker med ulik kulturell bakgrunn både hjemme og i utlandet. Den måten som vi her sammen kopler desember med jul, ønsker og julegaver er ikke logiske i alle kontekster. Interkulturell kompetanse er en verdifull ressurs i en stadig mer globalisert verden hvor det er mer sannsynlig å samhandle med mennesker fra ulike kulturer og land som har blitt formet av ulike verdier, tro og erfaringer. Les gjerne mer fra Council of Europe her https://www.coe.int/en/web/reference-framework-of-competences-for-democratic-culture .

Av: Kristina Areskoug Josefsson, VID Vitenskapelige Høgskole

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *